Lahden seudulle avattiin loppusyksystä - alkutalvesta kauppakeskus Karisma. Yksi sen parhaita, jos ei peräti paras liike on www.tahka.fi/. Käydessäni Karismassa, piipahdan aina myös Tähkässä. Milloin olen ostanut leipää, milloin ekohammastahnaa. Nyt päätin hankkia ekologisempaa pyykinpesuainetta ja päädyin kokeilemaan kotimaista

Ole hyvä -pesuainetta.Migreenipotilaana päätin ottaa varman päälle ja kassalle marssin hajusteetoman vaihtoehdon kanssa.:

Hajusteeton ekologinen Ole Hyvä -pyykinpesuaine pesee hyvin keskilikaisen pyykin. Se jättää vain puhtaan pyykin oman tuoksun ja sopii hajusteettomana hyvin tuoksuallergisillekin.

Tuotetta voidaan käyttää käsi- ja konepyykissä 30−90 asteessa. Valkaisuainetta sisältämättömänä se soveltuu parhaiten kirjopyykille, mutta puhdistaa valkopyykinkin. Annosteluohjeet pehmeälle ja keskikovalle vedelle: käsipesuun noin 0,3 dl 10 litraan vettä, konepesuun noin 0,5 dl 5−6 kg:lle pyykkiä. Riittää noin 20 konepesukertaan. pH noin 6

INCI: Sodium Laureth Sulfate, Alcohol, Sodium Citrate, Sea Salt.

Vaikka tuossa edellä on linkki valmistajan sivuille, en voi olla kopioimatta heidän ideologiaansa, joka tiivistettynä on tässä:

PERUSAJATUKSEMME

Ole hyvä itsellesi. Ole hyvä Luonnolle.

Ole Hyvä on yritys, joka palvelee sekä kuluttajaa että luontoa ainutlaatuisella tavalla. Miellyttävät, raikkaat tuotteet takaavat virkeän suihkuhetken ja puhtaan kodin - kuormittamatta herkkää luontoa.

***

OLE HYVÄ -KIERRÄTYSINFO

Täytä pullo aina uudelleen omassa ekokaupassasi!


Pullon hävittäminen:
Pullot ovat kierrätettävää PE- muovia. Pullon pohjassa on merkki kierrätyksestä. Kierrätyspisteitä on tällä hetkellä vain harvoilla paikkakunnilla. Jätehuoltolaki on muuttumassa, ja se tuonee toivottavasti muutoksia tähänkin asiaan tulevaisuudessa. Kierrätysmuovista voidaan valmistaa esimerkiksi muoviputkea, -kalvoa sekä erilaisia ruiskuvalutuotteita.
Pullot sopivat myös energiajätteeksi eli poltettavaksi. Niistä EI synny myrkyllisiä kaasuja, mutta ne suositellaan silti poltettavaksi energiajätelaitoksessa.
HUOM! Poista ruiskupulloista niiden korkit, joissa on metalliosia, ja laita korkit tavalliseen sekajätteeseen.


Kanisterin hävittäminen
Kauppiaiden kanssa Ole Hyvä kierrättää kanistereita. Palautettavien kanisterien tulee olla hyvin pestyjä. Lisätietoja [email protected]
Kanisterit soveltuvat energiajätteeksi.

***

OLE HYVÄLLÄ ON EKOTAKUU. MITÄ SE TARKOITTAA?

KOKONAISVALTAINEN EKOLOGISUUS.
Ole Hyvä Luonnontuotteen pesuaineiden valmistuksessa on pyritty niin kattavaan ekologisuuteen, kuin nykyisillä menetelmillä on mahdollista. Kaikki pesuaineet hajoavat luontoon hyvin eivätkä kuormita sitä. Ole Hyvä-pesuaineet kuuluvat siksi jokaisen luontoa rakastavan ihmisen kodin ja kesämökin vakiovarusteisiin.

Kodinpesuaineet ovat fosfaatittomia ja zeoliitittomia. Tuotteet ovat luontopohjaisia eivätkä sisällä keinotekoisia väri- tai hajusteaineita.
Tuotepakkaukset ovat kierrätysmateriaalia. Pullot voi täyttää uudelleen ja uudelleen useimmissa myyntipisteissämme.
Hygieniapesuainepullojen ja kodinpesuainepullojen täyttäminen on nyt reippaasti halvempaa kuin uuden pullon ostaminen. Näin Ole Hyvä haluaa kiittää ekologista kuluttajaa.

Tuotannossa on käytetty ekosähköä ja sähköä pyritään säästämään kaikissa työvaiheissa. Me pöhisemme vain tuulivoimalla! Tuotteet kuljetetaan Matkahuollon busseilla. Näin tuemme myös kotimaista julkista liikennettä.

EHDOTON VEGAANISUUS.
Ole Hyvä -tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia ja ne ovat eläinkokeettomia.

KOTIMAISUUS.
Kotimaassa valmistettu tuote on ekologisesti kestävä. Ole Hyvän tuotteissa käytetyt marjat ja kasvit kerätään Suomesta. Tuotteet valmistetaan ja pakataan yrityksen omassa tuotantolaitoksessa Kotkassa.

Eli nyt löysin tuotteen, jota olen pitkään etsinyt. Laiskasti siis, koska ei tätä nyt niin vaikea olisi ollut löytää. MIkäli koekoneelliset osoittavat, että tuote toimii perheessämme, pyydän kauppiasta hankkimaan minulle isomman kanisterin, sillä tuotetta saa myös täyttökanistereissa 5 l ja 10 l.

Täytyy myöntää, että harvoin olen ollut näin malttamaton odotellessani pyykinpesukoneen valmistumista....

jk. Tämä toimii: villassa, valkopyykissä ja kirjopyykissä eli ihan kaikessa, mitä normi lapsiperheessä pestään.