Tänään yllätyin iloisesti, kun huomasin jälleen huuto.net tavaroiden käyneen kaupaksi. Taitavat käytetyt, hyväkuntoiset talviurheiluvälineet olla haluttua tavaraa, sillä eilenkin oli huudettu kahdet murtsikkasukset, yhdet lumilautailukengät sekä yhdet murtsikkamonot. Lisäksi tänään ruokiksella yksi ostajan kuriiiri haki lasten suksipaketin. Olipahan muuten syötävän komea kuriiri. Siinä sitä vanha rouva joutui hetken aikaa tasaannuttamaan hengitystään kaupanteon jälkeen.

Tänään lisäilin huuto.nettiin mm. Piet Heinin ihanat Jupiter -kynttilänjalat sekä raikkaan keväisen Marimekon Kioto kankaanpalan. Toivottavasti myös nämä minulle tarpeettomat ja ennen kaikkea tunnearvottomat tavarat löytävät uuden rakastavan kodin.

Huuto.net on koukuttanut minut täysin. Olen ihan härskeissä kikseissä aina, kun jokin tavara menee kaupaksi. Tunnen silloin aina feng shuin vapauttavan voiman, iloa siitä, että minulle tarpeeton löytää uuden kodin, kaupantekotaitojeni olemassaolon sekä polkuni kohti järkevämpää kuluttamista alkaneen/jatkuvan.

Tavaramäärät huushollissamme ovat edelleen ihan ääliömäiset. Kevyesti yli puolet voisi hävittää ja varsin hyvin pärjäisimme. Koskee niin tekstiili kuin tavarapuolta. Äitini hamstarausvimman olen aina jotenkin selittänyt tällä perinteisellä "sota-ajan -lapsi" -teorilla, mutta miten ihmeessä se on tarttunut noiden kurjuudessa eläneiden lasten jälkeläisiinkin. Toki olen vuosien aikana lahjoittanut hyväkuntoisia tavaroita hyväntekeväisyyteen valehtelematta ainakin yhden ison pakettiautollisen verran. Mutta silti. Miksi sitä kaupassa ollessaan ei ole osannut puntaroida tarkemmin hankintatarpeitaan, vaan on mennyt suuren massan mukana ja tehnyt sen, mikä saa kauppiaat jammaamaan: ostanut!

Huuto.net on siis tavallaan minun ensimmäinen askeleeni järkevämmän kuluttamisen AA-kerhossa. Tiedättehän nuo kuuluisat AA -kerhon portaat. Olen siis päättänyt itse, että ensimmäinen portaani on tarpeettomista tavaroista eroon hankkiutuminen. Seuraava askeleeni on se, että kaikki mitä hankin, pyrin hankkimaan mahdollisimman ekologisesti tuotettuna. Jos olisin yksineläjä, ei tässä uudessa suuntauksessa olisi minkäänlaista ongelmaa. Ongelma vain on tällä hetkellä siinä, miten saan elektroniikka -friikin mieheni sekä kaksi varhaisteini poikaani motivoitumaan uudesta ajattelumallistani? Olisiko kellään hyviä vinkkejä?!?

Eivätkös muuten ole tyylikkäät nämä herra Heinin suunnittelemat kynttilänjalat?!?!